Kanavan jäsenten hallinta

Tässä artikkelissa käymme läpi, miten lisätä ja poistaa käyttäjiä kanavilla sekä muuttaa kanavarooleja.

⚠️ Pystyt hallinnoimaan kanavan jäseniä vain jos sinulla on päällikkö- tai omistaja-tasoinen rooli kanavassa tai olet koko työtilan järjestelmänvalvoja tai omistaja. Koko työtilan järjestelmänvalvojalla tai omistajalla ei kuitenkaan ole pääsyä yksityisiin kanaviin, joissa he eivät ole jäseninä.

💡Voit myös halutessasi kutsua kanavalle ulkoisia osallistujia. Osallistujat voivat joko olla rekisteröitymättä tai käyttää kanavan itserekisteröitymistä.

Orchideaan saa muodostettua sekä julkisia että yksityisiä kanavia. Julkiset kanavat ovat kaikille näkyviä ja kuka tahansa voi kirjata niihin ideoita. Yksityiset kanavat ovat näkyvillä ja käytettävissä vain niille henkilöille, ketkä ovat sen jäseniä.

Mikäli omaat kanavan hallintaan tarvittavan roolin, voit määritellä ketä kanavalle kuuluu, lisätä uusia jäseniä tai poistaa jäseniä kanavalta sekä muokata kanavarooleja. Näin ehdotustoimintaan pääsevät osallistumaan olennaiset henkilöt ja kanavien ja ehdotusten hallinta on helpompaa.

Lisää käyttäjiä kanavalle

1. Mene ensin haluamallesi kanavalle.
  2. Klikkaa oikealla olevaa - kuvaketta.
  3. Paina Lisää uusia jäseniä -painiketta.

4. Kirjoita Etsi ja lisää käyttäjiä kenttään haluamasi käyttäjän nimi tai sähköpostiosoite.
  5. Kun olet lisännyt kaikki haluamasi jäsenet paina Lähetä.
  6. Yksityinen kanava näkyy kutsutun käyttäjän kanavalistassa sekä heille tulee ilmoitus uudesta kanavasta sähköpostiin.

Poista käyttäjiä kanavalta

1. Paina kanavan oikeassa yläkulmassa olevaa - kuvaketta  päästäksesi kanavan jäsenten hallintaan.
  2. Jäsenet-kohdan alla on lista kanavaan kuuluvista jäsenistä.
  3. Paina - kuvaketta haluamasi poistettavan jäsenen kohdalta.
  4. Valitse Kyllä vahvistaaksesi poiston.

Kanavaroolien muuttaminen

1. Paina kanavan oikeassa yläkulmassa olevaa - kuvaketta  päästäksesi kanavan jäsenten hallintaan.
  2. Mene halutun henkilön kohdalle ja paina kanavaroolikohdassa lukevaa sen hetkistä roolia.
  3. Valitse uusi kanavarooli.
  4. Uusi kanavarooli päivittyy automaattisesti.

💡 - kuvake otsikon perässä päivittää sivun tarvittaessa, mikäli se ei päivity automaattisesti.

Tarkastele kanavia, joihin käyttäjä tai vierailija kuuluu

jos haluat nähdä kaikki kanavat, joihin käyttäjä tai vierailija kuuluu, mene ensin asetuksiin oiken ylänurkan -kuvakkeesta. Sitten valitse Käyttäjien hallinta vasemmalta.

• Klikkaa henkilön nimeä, jota haluat tarkastella.
  • Avautuvassa ikkunassa klikkaa Jäsen välilehteä, ja näet listauksen kaikista kanavista, joilla henkilö on jäsenenä.