Kuinka SSO sertifikaatti päivitetään

Vaiheittainen opas kuinka päivität Orchidea työtilasi SSO sertifikaatin.

⚠️ Tärkeä vinkki
Ennen SSO sertifikaatin päivittämistä varmista, että manuaalinen kirjautuminen on käytössä Orchidea-tililläsi. Jos päivityksen aikana ilmenee ongelmia FederationMetadata-tiedoston kanssa, manuaalinen kirjautuminen toimii varakeinona Orchidean käyttöä varten.

Voit poistaa manuaalisen option itseltäsi päivityksen jälkeen.

Sertifikaatin päivitysvaiheet

1. Luo uusi sertifikaatti, esimerkiksi Azure Entra Identity Services -palvelussa.

2. Lataa uuden luodun sertifikaatin FederationMetadata.xml-tiedosto.
  3. Lataa uusi FederationMetadata.xml-tiedosto Orchideaan ja vahvista tallentamalla muutokset.
  4. Aktivoi uusi sertifikaatti, esimerkiksi Azure Entra Identity Services -palvelussa.
  5. Suorita testi varmistaaksesi SSO-todennuksen toimivuuden. Kirjaudu ulos ja sisään Orchideaan itse.

⚠️ Tärkeä huomio
On tärkeää ymmärtää, että vaiheiden 3 ja 4 välissä ne käyttäjät, joilla ei ole aiempaa oikeutusta, eivät väliaikaisesti pysty kirjautumaan Orchideaan käyttäen SSO-tunnistautumista. Käyttäjät, joilla on voimassa oleva tunnistautuminen, voivat kuitenkin jatkaa Orchidean käyttöä ilman keskeytyksiä päivitysprosessin aikana.