Näin kirjaudut Orchideaan

Voit kirjautua Orchideaan kahdella eri tavalla: rekisteröitymällä kutsun pohjalta tai itserekisteröitymällä.

Kutsun pohjalta rekisteröitymisessä administraattori kutsuu sinut Orchideaan, jonka jälkeen voit kirjautua salasanan tai kertakirjautumisen kautta, riippuen organisaatiosi kirjautumistavasta.

Itserekisteröitymisessä voi luoda itsellesi tunnukset tai käyttää kertakirjautumista ilman, että sinut on erikseen kutsuttu sähköpostin avulla Orchideaan.

⚠️ Järjestelmänvalvojan pitää sallia erikseen itserekisteröityminen eli se ei ole välttämättä mahdollista, jos tätä ei ole tehty.

Rekisteröityminen kutsun pohjalta

• Mikäli sinut on kutsuttu Orchideaan, saat kutsun sähköpostiisi Orchidea Supportilta.
  • Klikkaa sähköpostissa olevaa linkkiä Liity työtilaan.

• Avautuvassa ikkunassa klikkaa Liity.

• Seuraava vaihe riippuu organisaatiosi kirjautumistavasta. Voit joko kirjautua sähköpostiosoitteesi ja Orchideaa varten luomasi salasanan avulla tai kertakirjautumisen avulla käyttäen samoja tunnuksia, joilla kirjaudut tietokoneellesi.

1. Tunnus ja salasana

Mikäli kirjaudut Orchideaan salasanan avulla, näet seuraavaksi ruudun, jossa:

1. Kirjoita valitsemasi salasana sille varattuun kenttään.
  2. Klikkaa lopuksi Luo.

2. Kertakirjautuminen

Jos kirjaudut Orchideaan käyttäen kertakirjautumista, näet seuraavaksi oman organisaatiosi tunnistautumisprosessin, jossa:

1. Annat oman organisaatiosi kirjautumistunnuksen (usein sähköposti) ja salasanan sekä teillä mahdollisesti käytössä olevan monivaiheisen tunnistautumisen koodin.

📌 Tunnistautuminen riippuu kertakirjautumisjärjestelmästä, joten tunnistautumisen vaiheet voivat olla sinulla erilaiset.

Itserekisteröityminen

• Aloita itserekisteröityminen menemällä Orchidean kirjautumissivulle.
    • Kirjoita Sähköpostiosoite-kenttään oma sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Seuraava.

• Seuraava vaihe riippuu organisaatiossanne käytössä olevasta kirjautumistavasta.

1.Tunnus ja salasana

Jos kirjaudut Orchideaan käyttäen salasanaa, saat seuraavaksi sähköpostiisi kutsun.

• Klikkaa kutsussa olevaa linkkiä Liity työtilaan.
    • Seuraavaksi avautuvalla kirjautumissivulla anna itse valitsemasi salasana.

2. Kertakirjautuminen

Jos kirjaudut Orchideaan käyttäen kertakirjautumista, näet seuraavaksi oman organisaation tunnistautumisprosessin, jossa

1. Annat oman organisaatiosi kirjautumistunnuksen (usein sähköposti) ja salasanan sekä teillä mahdollisesti käytössä olevan monivaiheisen tunnistautumisen koodin.

📌 Tunnistautuminen riippuu organisaatiossanne käytettävästä

kertakirjautumisjärjestelmästä, joten tunnistautumisen vaiheet voivat olla sinulla erilaiset.

Uloskirjautuminen

Yläkulman - ikonista aukeaa profiilivalikko, josta pääset kirjautumaan ulos.

enlogout