Ehdotusten löytäminen luokittelun avulla

Luokitteluominaisuuksia on Orchideassa kahdenlaisia. On olemassa koko järjestelmän kattavia, sekä kanavakohtaisia.

Kanavakohtainen luokittelu on käytännössä apuna informaation tarjoamiseen ja sen avulla voit kertoa lisätietoa ehdotuksesta. Tällaisena luokitteluna voisi olla esimerkiksi: Haluaako ehdotuksen kirjaaja itse osallistua ehdotuksen toteutukseen.

Järjestelmäkohtainen luokittelu auttaa ehdotusten löytämisessä, sillä voit sen avulla etsiä kyseistä luokittelua kaikilta kanavilta, joissa luokittelu on käytössä. Järjestelmäkohtaisen luokittelun toimintona käytetään luokittelupuuta.

Luokittelupuun avulla voit määritellä aloitteet esimerkiksi järjestelmä-, tuoterakenne-, organisaatiorakenne-, tai prosessikohtaisiksi, ja voit sitten etsiä kaikilta kanavilta ehdotuksia joka koskee juuri tiettyä luokittelun kategoriaa.

Näin tarkastelet ehdotuksia järjestelmäkohtaisen luokitteluominaisuuden avulla

1. Kun olet muodostanut luokittelupuun, lisännyt sen kanavan ehdotuksen kirjauslomakkeeseen, sekä kanavan asetuksista näkyville kanavalla, näkyy luokat kanavan oikeassa laidassa.
  2. Tässä luokitteluna on toteutettavuus, jonka kategorioina on helppo, keskivaikea ja vaikea.
  3. Klikkaa luokittelusta haluamaasi kategoriaa, jolloin kanavan syötteelle ilmestyy vain kyseisen luokittelukategorian ehdotukset.

Mikäli haluat tarkastella kaikilta kanavilta saman luokittelukategorian ehdotuksia toimi näin:

1. Paina hakukentän vasemmassa laidassa olevaa -painiketta.
  2. Kanavat kohdasta päätä, miltä kaikilta kanavoilta haluat etsiä ehdotuksia.
  3. Klikkaamalla Luokittelu kohtaa voi päättää, millä luokittelukategorialla etsit ehdotuksia kanavilta.
  4. Ehdotukset, jotka kuuluvat kyseiseen luokitukseen tulevat esille.