Luokittelupuun käyttö haasteessa

Luokittelupuuta käytetään, kun halutaan hakea tai suodattaa ideoita haasteessa.

⚠️Jotta voit lisätä luokittelupuun haasteeseen pitää Orchideassa olla luotuna ainakin yksi luokittelupuu. Tässä ohjeet luokittelupuun tekemiseen: Uuden luokittelupuun muodostaminen.

⚠️ Sinun pitää olla haasteen päällikkö tai omistaja, jotta voit lisätä luokittelun haasteeseen.

Voit luokitella haasteen ideoita kahdella tapaa:

• lisäämällä luokittelupuun kirjauslomakkeeseen, jolloin jokainen kirjaaja luokittelee oman ideansa tai
  • luomalla käsittelylomakkeen, jolla ideat luokitellaan haasteen käsittelyvaiheessa

Luokittelupuun lisääminen haasteen Ideoiden keräys -lomakkeeseen

Tässä ohjeessa käymme läpi, miten lisätä luokittelupuu haasteen Ideoiden keräys -lomakkeeseen. Silloin jokainen ideoiden kirjaaja voi luokitella ideansa itse johonkin luokkaan.

1. Mene haluamaasi haasteeseen.
  2. Siirry -välilehdelle oikeasta yläkulmasta.
  3. Mene Haasteen ensimmäiseen vaiheeseen eli Ideoiden keräys -vaiheeseen.
  4. Hallinta -välilehden Ideoiden keräys vaiheessa paina .

5. Lisää haluamasi luokittelu lomakkeeseen lomakkeen oikealla olevalta listalta.
  6. Mikäli luokittelua ei näy listalla, klikkaa + Lisää uusi kenttä, valitse tyypiksi luokittelupuu ja valitse listalta haluamasi luokittelu. Nimeä luokittelu ja klikkaa lopuksi Luo.
  7. Jos haluat, että kaikki ideat luokitellaan johonkin luokkaan muuta luokittelu pakolliseksi klikkaamalla siniseksi.
  8. Lopuksi tallenna ideoiden keräys -lomakkeen muutokset painamalla Tallenna lomakkeen oikeassa alakulmassa.

Luokittelun vastuuttaminen yhdelle henkilölle.

Haasteen idean luokittelun voi jättää myös vain yhdelle henkilölle Kehittäminen -vaiheessa. Luokittelun pitäisi tehdä vain yksi ihminen, jotta on selkeätä mihin luokkaan idea kuuluu. Näin voit vastuuttaa luokittelun yhdelle ihmiselle:

1. Mene haluamaasi haasteeseen.
  2. Mene -välilehdelle oikeasta yläkulmasta.
  3. Mene Haasteen toiseen vaiheeseen eli Kehittäminen -vaiheeseen.
  4. Kehittäminen vaiheessa paina .
  5. Seuraavaksi luo luokittelulomake. Klikkaa + Lisää lomake oikean reunan listan pohjalta. Anna lomakkeelle kuvaava nimi esim. Luokittelu. Vedä haluamasi luokittelupuu lomakkeeseen. Mikäli puuta ei näy listalla, klikkaa + Lisää uusi kenttä, valitse tyypiksi luokittelupuu ja valitse listalta haluamasi luokittelu. Klikkaa lopuksi Luo.
  6. Jos haluat pyytää toista ihmistä tekemään idean luokittelun paina Pyydä luokittelu tai jos luokittelet idean itse paina Luo uusi.
  7. Tallenna luokitus klikkaamalla Lähetä.