Tilin turvallisuus ja salasanat

Orchidea tarjoaa monia tapoja turvata tilisi. Tutustu mahdollisuuksiisi pitää Orchidea-tilisi turvassa korkealaatuisen salasanojen ja uusien laitteiden kirjautumisen tunnistamisen avulla.

Salasanan luonti uusille käyttäjille

Kun käyttäjät kirjautuvat Orchideaan ensimmäistä kertaa, heidän pitää luoda henkilökohtainen salasana. Salasanoja ei näytetä internet-selaimen salasanan syöttökentässä. Orchidea ei myöskään lähetä koskaan salasanoja käyttäjille sähköpostitse. Sen sijaan käyttäjille lähetetään sähköpostilla salainen linkki, jota käytetään käyttäjän tunnistautumiseen Orchideaan.

Salasanan vahvuus

Salasanan vähimmäispituus on 8 merkkiä. Salasana arvioidaan salasanan vahvuuden arvioijalla, joka tunnistaa 30 000 yleistä salasanaa, yleisiä nimiä ja sukunimiä, suosittuja englanninkielisiä sanoja ja muita yleisiä salasanoja, kuten päivämääriä, toistoja ja näppäimistökuvioita. Salasanojen vahvuus näytetään käyttäjille, eivätkä käyttäjät saa luoda heikkoja salasanoja.

Salasanan vaihtaminen

Jos käyttäjä on unohtanut henkilökohtaisen salasanansa, hän voi nollata ja asettaa uuden salasanan kirjautumissivulla olevan "Unohdin salasanani" -linkin avulla. Tämä lähettää todennusta varten sähköpostiin salaisen linkin, jonka avulla käyttäjät voivat luoda uuden henkilökohtaisen salasanan.

Käyttäjät voivat asettaa uuden salasanan myös Orchidean sisällä nollaamalla salasanan omassa Profiilissaan Tunnistautuminen -välilehdellä.

Epäonnistuneet kirjautumisyritykset

Viiden peräkkäisen epäonnistuneen kirjautumisyrityksen jälkeen Orchidea lukitsee käyttäjän salasanan ja lähettää salasanan nollaussähköpostin käyttäjän sähköpostiin.

Kirjautuminen uudesta selaimesta tai laitteesta

📌Tämä ominaisuus kuuluu Orchidea Professional ja Enterprise versioihin

Kun Orchidea ei tunnista selainta tai laitetta, josta kirjaudut sisään, saat automaattisen ilmoituksen sähköpostilla.

Saat tämän ilmoitussähköpostin myös kirjautuessasi sisään selaimen evästeiden tyhjentämisen jälkeen.

Tarkastele laitteita, joilla Orchidea käytetään

📌Tämä ominaisuus kuuluu Orchidea Professional ja Enterprise versioihin

Näet tietokoneet, puhelimet ja muut laitteet, joissa olet tai olit hiljattain kirjautuneena Orchidea-tilillesi.

Voit tarkastella laiteluetteloa seuraavasti:

1. Valitse Orchidean oikeassa yläkulmassa olevasta käyttäjäprofiilivalikosta Profiili
  2. Valitse välilehti Tunnistauminen
  3. Voit tarkastella laitteita Kirjautumiset työtilaan -otsikon alta

Jos näet laitteen, jota et tunnista, voit kirjautua sen ulos napsauttamalla laitetta ja napsauttamalla laitteen tietojen vasemmassa alakulmassa olevaa Kirjaudu ulos -nappulaa.