Työpajaan osallistujan ohjeet

Tässä ohjeessa käymme läpi, miten työpaja toimii.

Ideointi

Ensimmäisessä työpajan vaiheessa kerätään osallistujien ideoita. Tässä vaiheessa ideoiden ei tarvitse olla loppuunasti pohdittuja, sillä niitä jatkojalostetaan myöhemmissä vaiheissa. Pelkkä otsikko idealle riittää.

💡Kirjaa ideasi matalalla kynnyksellä! Tässä vaiheessa on hyvä antaa luovuuden kukkia.

Ideointi vaiheessa toimi näin:

1. Kirjaa ideasi idean kirjaus kenttään. Ideoiden kirjaus on mahdollista niin kauan, kuin Ideointi vaihe on vihreä, vaikka aika olisi loppunut.
  2. Lisää mahdollisia tiedostoja. Tupla klikkaa tiedostoa tai paina Avaa valitaksesi tiedoston.
  3. Paina Lähetä.
  4. Omat ideasi tulevat oikean näkymän vasempaan reunaan ja muiden osallistujen ideat oikeaan reunaan. Voit myös seurata ideoiden määrää ideoiden vierestä olevasta numeroinnista.

💡Seuraa vaiheen jäljellä olevaa aikaa välilehdenpainikkeen ajastimesta.

ideointi TYÖPAJA

Ideoiden valinta

Työpajan seuraavassa vaiheessa valitaan parhaat ideat, joista jatkojalostetaan ehdotuksia.

Näin valitset parhaat ideat jatkoon:

1. Siirry Ideoiden valinta vaiheeseen, painamalla hiirellä otsikkoa.
  2. Valitaksesi ideoita jatkojalostukseen, paina niitä.
  3. Jos haluat perua valitsemisen paina ideaa valittujen joukosta, niin se ei ole enää valittu.
  4. Vaiheen vaihtuessa Ehdostusten kirjaus -vaiheeseen on valinnat tallentunu.

Ideoiden valinta

Ideoiden ryhmittely

Jaetussa ideoiden ryhmittelyssä voit luoda ryhmiä ja raahata ja pudottaa ideoita niiden välillä. Osallistujat näkevät reaaliajassa, mihin muut ovat siirtämässä ideoita.

1. Aloita omien ryhmien luominen napsauttamalla + Uusi ryhmä ja muokkaa sen asetukset klikkaamalla kolmen pisten valikon auki ryhmän oikeasta yläkulmasta. Voit muokata mm. nimen ja taustavärin.

Start creating your own groups by clicking + New group or click on let AI generate groups for you by clicking + Generate AI groups. AI will generate groups for you and move ideas to the right groups automatically.

2. Siirtele ideoita ryhmien välillä raahaamalla ja pudottamalla ideoita ryhmästä toiseen. Näet muiden osallistujien toiminnan reaaliajassa. Klikkaamalla Näytä kaikki näet myös ideat, joita ei ole vielä ryhmitelty, ja voit halutessasi vetää ne ryhmiin tai luoda uusia ryhmiä.

You can add, edit or remove groups the AI made from ---. You can also drag and drop ideas between the groups. By clicking show all, you'll see also the ideas that haven't been grouped yet, and you can drag them into groups if you want.

Ehdotusten kirjausvaihe

Ehdotusten kirjausvaiheessa jatkojalostat ja avaat parasta ehdotustasi. Kirjaa ideasi, joka on saanut eniten kannatusta. Ideoiden oikeasta yläkulmasta voit nähdä kuinka monta ihmistä valitsi idean jatkoon aikaisemmassa Ideoiden valinta -vaiheessa.

Näin kirjaat ehdotuksia:

1. Valitse, mistä ideasta haluat tehdä kattavamman ehdotuksen.
  2. Kirjoita ehdotukselle nimi ja kuvaus. Kuvaus kertoo ehdotuksen päähyödyt sekä sisällön ytimekkäästi niin, että sen ymmärtää kuka tahansa.
  3. Lisää halutettassasi havainnollistavia liitteitä.
  4. Jos ehdotuksen kehittelemisessä on ollut muitakin paina Lisää kirjaajia oikeasta reunasta.
  5. Paina Julkaise lähettääksesi ehdotus seuraavaan vaiheeseen.

Äänestys ja kehittäminen

Työpajan viimeisessä vaiheessa pääset peukuttumaan parhaita ideoita sekä antamaan kehittäviä kommentteja.

Toimi näin äänestääksesi ja kommentoidaksesi:

1. Käy ehdotukset läpi vasemman puoleisesta valikosta.
  2. Kommentoi antaaksesi kehitysehdotuksia. Muista painaa Lähetä tallentaaksesi kommentin.
  3. Peukuta parhaita ehdotuksia ehdotuksen oikesta yläkulmasta. Jokaisessa työpajassa on maksimimäärä peukkuja, joten anna äänesi vain parhaille ehdotuksille. Viemällä hiiresi peukun päälle, näet jäljellä olevat tykkäykset.

Voit myös kehittää ehdotuksia tekoälyn avulla. Klikkaa Kehitä edelleen tekoälyn avulla, jolloin AI kirjoittaa kommentin ehdotukseen, jota voit halutessasi myös muokata. Klikkaa lopuksi lähetä.

Työpajan tulos

Työpajan lopussa näkyy kaikki ehdotukset. Menemällä listanäkymään voit suodattaa ideoita sen mukaan, mikä on saanut eniten peukkuja tai muita reagointeja.

listanäkymä työpajan lopussa