Työpajan perustaminen

Tässä artikkelissa käymme läpi uuden työpajan perustamisen Orchideaan. Työpajassa luodaan nopeasti paljon ideoita ja kehitetään niistä parhaista viimeisteltyjä ratkaisuehdotuksia.

1. Perustaaksesi uuden työpajan kilikkaa vasemmassa navigaatiossa + Uusi työpaja -linkkiä.

2. Valitse haluamasi template. Toimintaperiaate on niissä sama, mutta ne eroavat toisistaan työpajan vaiheiden suhteen.
  3. Kirjoita pääkysymys ja työpajan nimi aukeavaan ikkunaan.
    1. Voit lukea lisää pääkysymyksen muotoilusta blogikirjoituksesta: Why innovation challenge design is important and how to do it?
    2. Suosittelemme 2 - 3 sanan pituisia työpajan nimiä.
    3. Klikkaa Yksityinen -kytkintä luodaksesi yksityisen työpajan.
      1. Jos luot julkisen työpajan, se näkyy välittömästi kaikille työtilan jäsenille. Jos haluat työstää sisältöä rauhassa, luo yksityinen työpaja. Voit muuttaa tätä vaihtoehtoa milloin tahansa työpajan asetuksissa.
    4. Luo työpaja napsauttamalla Lähetä.
  4. Voit tehdä uusia pääkysymyksiä työpajallesi klikkaamalla AI kuvaketta. Click on AI helper
    AI tekee vaihtoehtoja kysymykseksi, joista voit halutessasi valita uuden kysymyksen tai muokata sitä.
    Click on Edit
  5. Lisää työpajallesi jäseniä, jos se on yksityinen. Voit lisätä jäseniä työpajaan klikkaamalla Lisää uusia jäseniä -painiketta työpajan ensimmäisessä Info -vaiheessa. Huomaa, että jäsenet on lisättävä yksityiseen työpajaan ennen kuin työpaja alkaa.
  6. Voit poistaa jäseniä tai muokata työpajan rooleja Brief-välilehdellä klikkaamalla Lisää uusia jäseniä -painikeen vieressä olevaa -kuvaketta.

Valinta Kutsu tekoäly osallistumaan on automaattisesti aktiivinen. Mikäli et halua lisätä tekoäly työpajaasi, klikkaa painiketta.

Aloita työpaja painamalla vihreän Info -vaiheen oikeassa alakulmassa olevaa Aloita vaihe -linkkiä.

⚠️Työpajan ajastinta ei voi pysäyttää kesken vaiheen. Työpajan uusi vaihe pitää kuitenkin aina aloittaa manuaalisesti painamalla edellisessä vaiheessa Päätä ja aloita seuraava. Tämä mahdollistaa vaiheiden välisten taukojen pitämisen.

Näin voit halutessasi muuttaa työpajan asetuksia:

• Lisää työpajallesi kuvaus ja liitteitä. Voit lisätä kuvauksen Työpajan Info -vaiheessa klikkaamalla pääkysymyksen alla olevaa laatikkoa. Paina Lähetä tallentaaksesi kuvaus ja liitteet.

• Muuta työpajan eri vaiheiden pituuksia. Voit muuttaa vaihetta klikkaamalla kyseistä vaihetta työpajan ylänavigaatiossa. Saat vaiheen pidemmäksi painamalla + ja lyhyemmäksi painamalla - ajan vierestä.

pituuden vaihto
    • Muuta työpajan yleisiä asetuksia. Mene mihin vain työpajan vaiheeseen ja paina työpajan ylänavigaatiossa painiketta vaiheen oikeasta yläkulmasta. Avautuvasta näkymästä valitse Asetuket -välilehti. Muuta maksimivalinta- ja maksimireaktiomäärää.reaktiot työpajassa
    • Tarvittaessa voit vaihtaa työpajan eri vaiheiden ohjeita tai nimeä. Vaihtaaksesi nimeä tai ohjeita:
      1. Mene Info -välilehdellä haluamasi vaiheen kohdalla.
      2. Paina 3 pistettä (kolme) asetukset vaiheen oikeasta yläkulmasta.
      3. Avautuvasta valikosta paina Muokkaa nimeä ja ohjetietoja.
      4. Tallenna muutokset painamalla Lähetä.