1. Tietokeskus
  2. Hallinnointi
  3. Käyttäjien hallinta ja kutsuminen

Työtilaan liittyminen

Käyttäjät voivat liittyä työtilaan kolmella eri tavalla. Voit valita niistä sopivimmat omaan käyttöösi.

Uudet käyttäjät voivat liittyvä Orchideaan kolmella eri tavalla:

• Kutsuilla, joita valituista asetuksista riippuen kaikki tai osa käyttäjarooleista voivat lähettää sähköpostitse kutsuja valitsemilleen käyttäjille. Tarvittaessa kutsujen lähettäminen voidaan rajoittaa vain valittuihin sähköpostipäätteisiin.
  • Itserekisteröitymisellä, jossa sallitun sähköpostipäätteen omaavat käyttäjät voivat liittyä työtilaan syöttämällä oman sähköpostinsa Orchidean kirjautumissivulla.
  • Kutsulinkeillä, joiden avulla linkin saaneet käyttäjät voivat liityä työtilaan. Voit määritellä linkille vanhenemispäivän ja rajoittaa sen käytön vain valituille sähköpostipäätteille.
Voit määritellä työtilan asetuksista, mitkä liittymistavat ovat sallittuja. Liittyminen kertakirjautumista hyödyntäen on myös mahdollista kaikissa kolmessa liittymistavassa, mikäli se on otettu käyttöön.

Sähköpostilla kutsuminen ja itserekisteröinti

1. Siirry työtilan asetuksiin klikkaamalla Orchidean oikeassa yläkulmassa olevaa rataskuvaketta ja valitse vasemmen laidan navigaatiosta Tiimin kutsuminen.
  2. Siirry asetuksissa kohtaan Sähköpostilla kutsuminen & itserekisteröinti.
  3. Valitse kohdassa Kuka voi kutsua sähköpostilla, mitkä rooli voi kutsua uusia käyttäjiä
  4. Jos valitsit kohdassa 3. Salli kutsut myös kanavan ylläpitäjiltä tai Salli myös käyttäjien kutsut, voit rajoittaa näiden käyttäjien kutsut vain valittuihin sähköpostipäätteisiin lisäämällä päätteet kohtaan Kanavapäällikkö / käyttäjä voi kutsua vain sallituista sähköpostipäätteistä.
  5. Jos haluat sallia myös itserekisteröitymisen samoista sähköpostipäätteistä, aktivoi asetus
    Salli itserekisteröityminen ilman kutsua yllä olevista sähköpostipäätteistä

Kutsulinkit

Kutsulinkit ovat itserekisteröintiä kontrolloidumpi tapa antaa tiimin jäsenien liittyä työtilaan. Voit määritellä kutsulinkeille vanhenemispäivän ja rajoittaa sen käytön vain valituille sähköpostipäätteille. Linkkejä voi luoda myös useita ja voit halutessasi ottaa ne hetkellisesti pois päältä.
  1. Siirry työtilan asetuksiin klikkaamalla Orchidean oikeassa yläkulmassa olevaa rataskuvaketta ja valitse vasemmen laidan navigaatiosta Tiimin kutsuminen.
  2. Siirry asetuksissa kohtaan Kutsulinkit.
  3. Kilikkaa + Luo uusi linkki
  4. Voit kopioida linkin klikkaamalla linkin osoitetta, jolloin se kopioidaan automaattisesti leikepöydälle.
  5. Voit muokata kutsulinkin asetuksia seuraavasti
    1. Klikkaa -merkkiä otsikon Sallitut sähköpostipäätteet kohdalla, jos haluat rajoittaa linkillä liittymisen vain valituille sähköpostipäätteille
    2. Klikkaa -merkkiä otsikon Vanhenee kohdalla, jos haluat asettaa linkille päivämäärän ja kellonajan, jonka jälkeen linkki otetaan automaattisesti pois päältä.
    3. Klikkaamalla otsikon Ota käyttöön kohdalla olevaa liukukytkintä, voit poistaa linkin hetkellisesti käytöstä
    4. Klikkaamalla otsikon Poista kohdalla olevaa roskakori-ikonia, voit poistaa kutsulinkin pysyvästi
  6. Kun olet tyytyväinen kutsulinkin asetuksiin, voit jakaa sen haluamillesi käyttäjille vaikka sähköpostissa, Slackissä tai Teamsissä.