Uuden luokittelupuun muodostaminen

Tässä artikkelissa käymme läpi, miten luodaan työtilatasoinen luokittelu käytettäväksi lomakkeilla kanavissa, haasteissa sekä työpajoissa. Käymme myös läpi, miten ottaa luokittelu käyttöön.

⚠️ Pystyt luomaan ja muokkaamaan luokittelupuita vain jos sinulla työtilan järjestelmänvalvoja- tai omistajatasoinen rooli.

💡 Luokittelupuuta käytetään, kun tehdyn valinnan pohjalta halutaan hakea tai suodattaa ideoita tai ehdotuksia kanava tai järjestelmätasolla tai nimetä ehdotukselle käsittelystä vastaava kanavapäällikkö

Luokittelupuu on koko järjestelmän kattava luokittelumenetelmä. Luokittelu auttaa sinua ehdostusten hallinnassa, sillä voit rajata haluamasi kanavat ja etsiä luokittelun perusteella ehdotuksia kyseisiltä kanavilta.

Luodaksesi uuden luokittelupuun ja lisätäksesi sen kanavalle toimi seuraavalla tavalla:

1. Siirry työtilan asetuksiin klikkaamalla Orchidean oikeasta yläkulmasta ratas-ikonia.
  2. Klikkaa sen jälkeen vasemman laidan navigaatiosta kohtaa Luokittelu.
  3. Klikkaa sitten painiketta Luo uusi luokittelu.
  4. Lisää luokittelullesi nimi.
  5. Klikkaamalla + merkkiä nimilaatikon vieressä, voit lisätä luokitteluun kategorioita. Nimeä kategoriat kirjoittamalla nimi kenttään. Voit luoda kategorioita niin monta kuin tarvitset ja saat poistettua niitä klikkaamalla - kuvaketta.
  6. Voit luoda myös alakategorioita klikkaamalla kategorian vieressä olevaa + merkkiä, ja nimeämällä sitten alakategoriat.
  7. Paina lopuksi Tallenna.

Luokittelun lisääminen kanavalle

Tehtyäsi luokittelupuun voit ottaa sen yksitellen käyttöön millä vain järjestelmän lomakkeella eri kanavilla, haasteissa ja työpajoissa. Kun olet luonut luokittelun, voit lisätä sen haluamillesi kanaville seuraavalla tavalla:

1. Mene haluamallesi kanavalle ja siirry muokkaamaan ideoiden kirjaamislomaketta. Pääset muokkaamaan lomaketta klikkaamalla Luo uusi ehdotus, ja sen jälkeen klikkaamalla oikeasta laidasta
  2. Lisää haluamasi luokittelu lomakkeeseen lomakkeen oikealla olevalta listalta.
  3. Mikäli luokittelua ei näy listalla, klikkaa + Lisää uusi kenttä, valitse tyypiksi luokittelupuu ja valitse listalta haluamasi luokittelu. Nimeä luokittelu ja klikkaa lopuksi Luo.
  4. Saat lisättyä luokittelun ehdotuksen kirjauslomakkeesen raahaamalla sen lomakkeeseen . Tallenna lopuksi lomakkeen muutokset.

Luokittelupuu

Luokittelun lisääminen kanavan oikeaan reunaan

Lisäämällä kanavan oikeaan reunaan luokittelun voit suodattaa ehdotuksista haluamasi.

1. Lisätäksesi luokittelut kanavan oikeaan reunaan, mene kanavan asetuksiin klikkaamalla oikealla olevaa painiketta ja klikkaa esille tulevasta valikosta .
  2. Paina Yleiset -välilehdeltä Asetukset kohtaa
  3. Klikkaa Aseta luokitus kohtaa.

4. Valitse oikea luokitus tai älä näytä luokittelua. Lopuksi paina lähetä. Näin luokittelut tulevat näkyviin kanavalla.

💡 Muuta lomakkeessa luokittelu pakolliseksi, mikäli haluat jokaisen ehdotuksen sisältyvän luokitteluun.